Sarah’s Silks speelzijde: de magie van open-ended play

De prachtige speelzijde van Sarah's Silks is toegevoegd aan ons assortiment, en ik ben zo’n fan! Maar wat is speelzijde eigenlijk, en wat kan je er allemaal mee doen? In deze blog lees je meer over Sarah’s Silks speelzijde en krijg je speeltips en creatieve ideeën om het meeste uit dit geweldige speelgoed te halen. Had ik al gezegd dat ik fan ben? 

Speelzijde Sarah's silks enchanted collectie

Wat is speelzijde?

Speelzijde zijn prachtige, kleurrijke speeldoeken dat is ontworpen om de verbeelding van kinderen te stimuleren en daardoor ideaal voor open-ended play. Alle speelzijde van Sarah’s Silks zijn gemaakt van 100% pure Chinese zijde en gekleurd met niet-giftige milieuvriendelijke kleurstoffen.

Het is perfect voor creatief en fantasierijk spel. Ze zijn bedacht om kinderen de vrijheid te geven om te experimenteren en hun eigen creativiteit te ontdekken. Er is geen ‘goede’ of ‘foute’ manier om te spelen met de doeken. Kinderen kunnen het gebruiken om zichzelf te verkleden, tenten te bouwen, poppen te maken en nog veel meer! Het kan worden gebruikt door kinderen van alle leeftijden en wordt vaak gebruikt in Montessori en Waldorf-onderwijsfilosofieën.

Voordelen van speelzijde

Naast dat het er gewoon prachtig aanvoelt en uitziet (heb jij de prachtige Enchanted en Earth collecties al gezien?) zitten er nog veel meer voordelen aan speelzijde;

Creativiteit: Het stimuleert kinderen hun verbeelding en creativiteit te gebruiken. Ze kunnen het gebruiken voor rollenspel, om hun eigen fantasiewereld te creëren of lekker mee te dansen.

Motorische vaardigheden: Door het spelen met het speelzijde ontwikkelen kinderen hun fijne motoriek. Ze leren knopen, vouwen, draperen en nog veel meer. Dit kan ook helpen bij het verbeteren van hun hand-oog coördinatie. Knoop een doek aan bijvoorbeeld een bijtring en je hebt ook fantastisch sensorisch speelgoed voor een baby. Heerlijk om mee te frunniken!

Educatief: Speelzijde kan worden gebruikt om kinderen te helpen leren over kleuren, texturen en vormen. De Earth collectie vormt een perfecte basis voor small world play.

Duurzaamheid: Niet geheel onbelangrijk, speelzijde is gemaakt van natuurlijk vezels en gaat heel lang mee. Het kan gewassen worden en doordat het geschikt is voor kinderen van alle leeftijden geeft het gegarandeerd jaren speelplezier!  

 

Regenboog speelzijde sarah's silks Speelzijde rollenspel open-ended play Speelzijde small world play sarah's silks

 

Speeltips voor Sarah’s Silks speelzijde

Hoewel speelzijde is ontworpen om open-ended play te stimuleren, kan het natuurlijk zo zijn dat kinderen een beetje inspiratie nodig hebben om ermee aan de slag te kunnen gaan. Hieronder vindt je onze favorieten speeltips voor het gebruik van speelzijde;

    • Speelzijde kan veelzijdig worden ingezet in rollenspel. Een mooie cape, een muts of een dekentje voor hun favorieten knuffels en poppen. Het kan allemaal!
    • Gebruik de speelzijde als basis voor small world play, combineer het met houten dieren, pegg dolls en andere klein speelgoed en creëer een mini wereld voor je kinderen.
    • Het is perfect om een lekker dansfeestje mee te houden. Geef je kind een speelzijde in de hand en zet een leuk muziekje op. Gegarandeerd dansplezier!
    • Leer de basis kleuren te herkennen door deze te verzamelen en te sorteren met de prachtige regenboog speelzijde.

 

Met een beetje fantasie kan je nog veel meer dingen bedenken wat je met speelzijde kan doen. Het is de perfecte voorbeeld van open end speelgoed en als je het mij vraagt een echte must-have in elke speelkamer!

Laat een reactie achter