Veiligheidsvoorschriften

 

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Daarom verzoeken wij u goed onze veiligheidsvoorschriften door te lezen wat betreft het gebruik van een aantal van onze producten.

Bijtring

- Controleer de bijtring voor -en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).

- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient de bijtring niet meer te worden gebruikt.

- Laat uw kind niet alleen met een bijtring.

- Reinigen kan gewoon onder de kraan of met een snoetenpoetser.

- De houten kralen en ringen zijn van onbehandeld beukenhout. De Silliconen kralen zijn 100% veilig gekeurd en zijn BPA-vrij, PVC-vrij, Lood-vrij en Ftalaat-vrij.

 

Speenkoord

- Gemaakt volgens de Europese wetgeving NEN-Norm  12586

- Een speenkoord is geen speelgoed.

- Controleer het speenkoord voor ieder gebruik.

- Voorkom verstikkingsgevaar, laat jouw baby nooit alleen met een speenkoord & houdt altijd toezicht. Leg je kindje nooit met een speenkoord in bed of box. 

- Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het speenkoord niet meer te worden gebruikt.

- Is niet bedoeld om op te bijten.

- Maak het speenkoord niet schoon onder de kraan, maar met een babydoekje of detoldoekje. De clip van het speenkoord is niet bestand tegen (veel) gebruik van water. Het speenkoord kan hierdoor zijn stevigheid verliezen of eerder kapot gaan. 

- Het gebruik van een speenkoord is op eigen verantwoordelijkheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord. 

 

Waar let je op bij de aanschaf van een speenkoord?

Er zijn richtlijnen waar een deugdelijk speenkoord aan moet voldoen  De eisen waar een speenkoord aan moet voldoen staan omschreven in *NEN – norm 12586. Nen – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – Veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

 

Over speenkoorden zegt NEN – norm 12586 het volgende:

- Een speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22cm zonder clip. Met clip 25cm.

- Het koord moet minimaal 2mm breed zijn, i.v.m. stevigheid. 

- Een speenclip moet ventilatiegaten bevatten

 

Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.

Alle speenkoorden die wij verkopen voldoen aan deze criteria.

Warmtemaantje

Het Warmtemaantje is geen speelgoed. Daarom kinderen alleen onder toezicht het Warmtemaantje laten gebruiken ivm warmte en stikkingsgevaar door kleine onderdelen (kersenpitjes). Elk Warmtemaantje wordt met zorg en aandacht met de hand gemaakt. Het is een gebruiksvoorwerp en dat maakt dat het product onderhevig is aan slijtage. Controleer regelmatig op gebreken en gebruik het niet meer wanneer het slijtage vertoont of branderig ruikt. De kersenpitten zijn op een biologische wijze gereinigd, er zijn geen schadelijke stoffen aan te pas gekomen. De stoffen die gebruikt worden bestaan uit minimaal 95% (biologisch) katoen, voorzien van een GOTS-certificaat en/of Oekotex-certificaat.

Tot slot

We adviseren om je kindje niet alleen te laten met bovenstaande producten, maar altijd onder toezicht van een ouder of verzorger. Het zijn handgemaakte producten, en bevatten kleine onderdelen die verstikking kunnen veroorzaken. Uiteraard worden de producten uitvoerig getest voor verzending. 

Lunabear kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Laat je baby nooit alleen met deze producten. Gebruik is geheel op eigen risico. Controleer het product voor en na gebruik op loszittende delen, slijtage en barsten (in het hout).

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).