Sinterklaas inspiratie voor leuke én duurzame cadeautjes (0-24 maanden)

Hij komt, hij komt! Voor je het weet is Sinterklaas alweer in het land, en mogen de schoentjes weer gezet worden. Het kan niet kwaad om nu alvast na te denken over wat Sint dit jaar weer zal schenken. Zo voorkom dat je halsoverkop wat uit de schappen trekt, waar je kleintje al na een dag is op uitgekeken. Daarom zocht ik alvast mij favoriete duurzame cadeautjes uit voor de allerkleinsten. Voor in de schoen én voor pakjesavond.

Schoencadeautjes

Voor de allerkleinsten maakt het natuurlijk niet heel veel uit wat ze krijgen, want we weten allemaal wel dat uiteindelijk het inpakpapier toch het leukst is😉! Daarom kan je zeker op deze leeftijd ook kiezen om cadeaus te geven die niet alleen leuk zijn, maar ook handige cadeaus waar je zelf nét zo blij mee bent! Ik deel graag mijn favoriete duurzame én nuttige schoencadeaus met je.

Bijtspeelgoed

Bijtspeeltje Regenboog Bruin Lytse Boef

Tandjes die doorkomen, we weten allemaal hoe vervelend dat is. Bijtspeelgoed is dus altijd handig om binnen handbereik te hebben. Je hebt ze in verschillende leuke vormen, figuren en materialen. Een bijtring is fijn omdat er vaak ook houten kralen/ringen aan zitten die een andere druk geven op het tandvlees. Daarnaast bevorderd het de grijpfunctie en zorgen ze voor een leuk rammelend geluid. Vaak kan je deze ook nog matchen met een bijpassend speenkoord! Een volledig siliconen bijtspeeltje is weer prettig omdat deze in de vriezer kunnen én ze makkelijk schoon te houden zijn omdat je ze kunt uitkoken of in de vaatwasser kan doen. Let wel op dat het bijtspeelgoed voldoet aan de veiligheidsnormen voor speelgoed voor kinderen onder de 36 maanden.

Aan tafel

Wanneer je kleintje zelfstandiger begint te eten & drinken is natuurlijk fijn om goed servies te hebben. Siliconen is mijn absoluut favoriet materiaal voor servies omdat dit niet alleen veilig duurzaam materiaal is, maar ook nog eens heel flexibel (het breekt niet!) en het kan heel goed tegen kou en hitte. De magnetron, vriezer, vaatwasser, het is allemaal geen probleem. Dankzij de leuke printjes en kleurtjes waarin je servies kan vinden zal je kleintje er ongetwijfeld ook blij mee zijn. Win, win!

Fopspenen

Gebruikt je kleintje een speentje? Match een nieuw speentje met een leuke speenknuffel of speenkoord en je hebt weer een leuk cadeau! Heel fijn zijn de natuurrubber fopspenen van het Nederlandse merk Dupini. Ken je ze nog niet, dan zijn ze zeker het proberen waard. Al hun spenen zijn uit één stuk gegoten, waardoor ze extra hygiënisch zijn en het materiaal is zacht waardoor het fijn is voor de huid en mondje van je kleintje. Nog een pluspunt, ze zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar 🌱.

 

6x inspiratie voor schoencadeautjes

1. Bijtspeeltje Regenboog €12,95 / 2. Bijtring €9,95 / 3. Fopspeen natuurrubber €7,30 / 4. Siliconen slab €10,95 / 5. Speenkoord €14,95 / 6. Siliconen beker €7,95

Deze artikelen en andere varianten zijn verkrijgbaar bij lunabear.nl.

 

Pakjesavond cadeaus

Het is natuurlijk geen echte pakjesavond zonder speelgoed als cadeau. Er is genoeg leuke duurzame speelgoed te vinden die lang mee gaat én heel leuk is. Ik licht graag mijn favorieten uit voor jullie!

Babygym jetje handgemaakt

Babygym

Een babygym is perfect als speelgoed voor de allerkleinsten. Combineer de babygym met een lekkere zachte speelkleed en het zal je verbazen hoe je kleintje heerlijk op ontdekkingstocht gaat. Dankzij de speeltjes worden de zintuigen van je kleintje geprikkeld en bevordert het de hand-oog coördinatie. Is je kleintje uitgekeken op de speeltjes? Bij ons is het mogelijk om nieuwe hangers te bestellen, zo gaat de babygym nog een ronde mee!

 Muziekmobiel

Ook zo’n fijn cadeau voor de allerkleinste, een muziekmobiel! Een muziekmobiel werkt rustgevend voor de baby en leert je kleintje om te leren kijken en te volgen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen maar de meest bekende melodie is toch wel Brahms Lullaby.

Speelgoed

Kinderen zijn van jongs af aan al aan het spelen en ontdekken, en speelgoed is een leuke manier om spelenderwijs de ontwikkeling van je kleintje te bevorderen. Speelgoed wat goed geschikt is voor deze leeftijd zijn o.a. puzzels, stapeltorens, een regenboog, blokken, pittenzakjes & nog veel meer. Persoonlijk ben ik heel erg fan van open-eind speelgoed, hiermee kunnen kinderen zelf een invulling geven aan het stuk speelgoed. Hierdoor gaat het speelgoed ook niet snel vervelen en vaak lang mee.

 

6x inspiratie Pakjesavond cadeaus

6x inspiratie voor pakjesavond cadeaus

1. Blokkenpuzzel €13,95 / 2. Babygym vanaf €86,90 / 3. Muziekmobiel vanaf €66,90 / 4. Houten Speelgoed Raket €24,95 / 5. Twisting Cubes €12,99 / 6. Latte Beker €19,95

Deze artikelen en andere varianten zijn verkrijgbaar bij lunabear.nl.

Heb jij nog leuke tips? Deel ze met ons in de comments! 

 

 

Laat een reactie achter